Bouwkundige keuring Den Haag: Hier moet je op letten

Wil je jouw huis verkopen en ben je daarom op zoek naar een bouwkundige keuring Den Haag? Dan zijn er altijd een aantal zaken om in het achterhoofd te houden. Zo kun je deze keuring bijvoorbeeld nooit zelf uitvoeren. Je moet hem altijd door een professional laten doen om het officieel te laten zijn. Een professioneel bedrijf waar je jouw afspraak kunt maken is Schippers Bouwconsult. Met slechts enkele stappen kun je ervoor zorgen dat zowel jij als de koper weten waar jullie aan toe zijn op het gebied van de staat van de woning. 

Duidelijkheid met de bouwkundige keuring in Den Haag 

De bouwkundige keuring in Den Haag is een manier om meer duidelijkheid te krijgen over de staat van het huis. Veel huizen hebben namelijk achterstallig onderhoud zonder dat je het door hebt. Dit kan op de lange termijn hoge kostenposten met zich meebrengen. Wanneer een huis verkocht wordt, wil de koper weten welke zaken er direct aangepakt moeten worden om in het huis te kunnen worden. Deze keuring zorgt ervoor dat hier duidelijkheid bij komt voor alle partijen en niemand meer voor verrassingen komt te staan in de toekomst. 

Van binnen en buiten bekeken 

Als je de bouwkundige keuring in Den Haag uit laat voeren, wordt er in iedere ruimte van het huis gekeken. Hiervoor hoeven de ruimtes niet leeg te zijn. Er wordt namelijk voornamelijk naar de constructie van het huis gekeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dak, de muren en de vloeren. Ook de kruipruimte wordt bekeken. Tevens zal de professional kijken hoe de staat van het huis aan de buitenkant is. Hier kan immers ook veel mis zijn wat op een later moment voor problemen gaat zorgen. Niets wordt daarom over het hoofd gezien met keuren. 

Een goed overzicht van werkzaamheden en kosten 

Wanneer de bouwkundige keuring in Den Haag klaar is, is het wachten op het rapport. Deze komt vaak de dag erna al binnen. Je kunt dit helemaal doorlezen. Je ziet een overzicht van de werkzaamheden die direct uitgevoerd moeten worden om in het huis te kunnen wonen, maar ook de werkzaamheden die op de langere termijn aangepakt moeten worden. Hierbij gaat het vaak om kleine slijtages die op de langere termijn problemen op kunnen leveren. Hiervoor stelt de professional ook een overzicht van de gemiddelde kosten op, zodat je weet wat je kunt verwachten. 

De isolatiewerkzaamheden bekijken 

Dit is echter niet het enige wat in het rapport van de bouwkundige keuring in Den Haag kan komen te staan. Je kunt namelijk ook nog gaan kijken naar de isolatie die toegepast kan worden. Dit zijn werkzaamheden die niet gedaan hoeven te worden voordat je in het huis trekt, maar waar je wel aan kunt gaan denken. Ook hiervan staan de kosten op een rij. Je kunt dus zelf bepalen of je deze klus gaat klaren of dat je het achterwege laat. Het kan echter wel helpen bij het totale overzicht van het huis.

Tags

Share this post:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.