De leukste en meest interessante decoratie in je tuin, een vogelhuisje!

Iedereen heeft vast wel eens een vogelhuisje gezien. Het is een klein kastje wat je in je boom of aan de wand kunt hangen en waar vogeltjes hun huisje van kunnen maken. Het vogelkastje is voorzien van een opening die precies groot genoeg is voor vogeltjes om naar binnen en buiten te vliegen. Zo kunnen ze de gewenste materialen zoeken  om een heerlijk nestje te maken in het vogelhuisje. Ze kunnen overwinteren in het huisje en een nestje maken om eieren te leggen. Al met al is een vogelhuisje dus een leuke, gezellige en zéér interessante aanvulling voor je tuin!

Hang je vogelhuisje op, op een plek waar ze rustig hun gang kunnen gaan, maar kies wel een locatie waar je hem goed kunt zien hangen. Het is namelijk erg interessant om te kijken naar welke vogeltjes er in en uit het vogelhuisje vliegen en wat ze allemaal meenemen. Als er een nestje gemaakt wordt en er eieren worden gelegd is het onwijs leuk om de kleine jonge vogeltjes uit te zien komen. Hun moedervogel is druk met het zoeken van voeding voor de kleintjes. Na verloop van tijd vliegen de vogeltjes zelfstandig uit het vogelhuisje en gaan ze hun eigen weg. Laten ze het nestje achter? Maak het kastje dan weer schoon zodat de volgende vogels er een nieuw (t)huisje van kunnen maken in het volgende seizoen.

Vogelhuizen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. De opening van het huisje bepaalt vaak de grootte van de vogels die erin terecht kunnen. Wil je dus een bepaald soort vogels aantrekken met het kastje? Zorg er dan voor dat je een huisje koopt die geschikt is voor dat soort. Houd er ook rekening mee dat je het op de juiste plek en hoogte ophangt. Iedere vogelsoort heeft namelijk zijn eigen voorkeuren hierin, en dat verwacht je misschien niet.

Tags

Share this post:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.