Geniet langer van je tuin met knikarmschermen

Het mooie weer is weer in aantocht en er is niets heerlijker dan buiten zitten met familie of vrienden in je eigen tuin. Of je nu wilt ontspannen of juist lekker buiten wilt eten, een knikarmscherm is een goede oplossing om langer te genieten van het buitenleven. In deze blog ga ik je meer vertellen over deze handige schermen en waarom deze zeker een aanwinst voor jouw tuin zijn.

Wat zijn knikarmschermen?

Knikarmschermen zijn horizontale schermen die je aan de gevel van je huis of op het dak van je veranda of terras kan bevestigen. Het scherm is gemakkelijk in en uit te klappen dankzij de twee armen aan de zijkant van het scherm. Hierdoor is het scherm niet alleen handig, maar ook ruimtebesparend. Na gebruik klap je hem eenvoudig weer in en blijft er meer ruimte over voor tuinmeubels of andere spullen.

Voordelen van knikarmschermen

Als je kiest voor knikarmschermen, geniet je van verschillende voordelen. Allereerst biedt het scherm bescherming tegen de zon en eventuele regen. Hierdoor kun je ook op warme dagen langer buiten zitten zonder dat je verbrandt of uitdroogt. Daarnaast zorgt het scherm ook voor verkoeling en kun je genieten van de frisse lucht zonder direct in de zon te zitten. Tot slot biedt het scherm ook extra privacy waardoor je minder last hebt van eventuele inkijk van buren of voorbijgangers.

Soorten knikarmschermen

In de wereld van knikarmschermen zijn er verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er schermen met een handmatige bediening, maar ook elektrisch bedienbare schermen. De laatste optie is vooral handig voor mensen die minder kracht hebben of het scherm op afstand willen openen. Daarnaast zijn er ook varianten met een waterafstotende coating en UV-filter. Hierdoor blijft het scherm langer mooi en ben je extra beschermd tegen de zon. Kies daarom het scherm dat het beste bij jouw wensen past.

Installatie en onderhoud

Het installeren van een knikarmscherm vergt vaak wat technisch inzicht. Daarom raden wij aan om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten installeren. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat het scherm veilig en stevig vastzit. Goed onderhou zorgt ook weer voor een langere levensduur van het scherm. Maak het scherm bijvoorbeeld regelmatig schoon met een vochtige doek en controleer op beschadigingen.

Samenvatting 

Knikarmschermen zijn de ideale oplossing om optimaal te genieten van je tuin. Dit handige scherm beschermt je tegen zon, regen en zorgt voor extra verkoeling. Daarnaast biedt het scherm ook nog eens extra privacy. Kies dus het scherm dat het beste bij jouw wensen past en laat het installeren door een gespecialiseerd bedrijf voor optimaal gebruik. Zo geniet jij optimaal van het buitenleven in je eigen tuin. Wil je meer informatie over knikarmschermen of heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd voor je klaar.


Bron: rainbow collection

Tags

Share this post:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.