Het gemak van inbouw stopcontacten

Stopcontacten zijn een belangrijk onderdeel van elke woning. Of je nu je telefoon wilt opladen, je huishoudelijke apparaten wilt gebruiken of je laptop wilt aansluiten, je hebt altijd een stopcontact nodig. Maar een stopcontact kan er soms onesthetisch uitzien, vooral als deze aan de muur hangt en niet bij de rest van het interieur past. Inbouw stopcontacten kunnen een elegante oplossing zijn voor dit probleem en ze hebben ook nog andere voordelen. Lees verder om meer te weten te komen over dit product.

Esthetiek

Het is belangrijk om te weten dat alle stopcontacten in Nederland aan bepaalde veiligheidsnormen moeten voldoen. Daarom kun je niet zonder meer je eigen stopcontact ontwerpen en gebruiken. Toch kun je met inbouw stopcontacten het uiterlijk van een stopcontact aanpassen. In plaats van een witte of zwarte stopcontact met blinkende metalen delen, kun je bijvoorbeeld een stopcontact kiezen dat past bij de muurkleur. Hierdoor valt het minder op en past het beter in het interieur. Als je ervoor kiest om een inbouw stopcontact te installeren, hou er dan rekening mee dat je een vakman nodig hebt om dit te doen.

Eenvoud

Een inbouw stopcontact is ook handiger dan een opbouw stopcontact omdat hierover nagedacht is bij het ontwerp van het huis. Hierdoor is een inbouw stopcontact netjes weggewerkt tegen de muur en staat het daarom niet in de weg. Ook heb je geen last van het feit dat de stekkers van je apparaten soms uit het stopcontact schieten. Je inbouw stopcontact is altijd veilig en gemakkelijk te gebruiken.

Meer ruimte

Inbouw stopcontacten zijn vaak minder groot dan opbouw stopcontacten omdat alle mechanische delen verborgen zijn. Hierdoor hou je soms meer ruimte over op de muur. Dit betekent dat je extra ruimte kunt gebruiken om accessoires of decoratie aan te brengen, zoals schilderijen, klokken of spiegels.

Slimme opties

Een inbouw stopcontact kan ook onderdeel zijn van een slimmere woning. Sommige inbouw stopcontacten bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om apparaten op afstand te bedienen met behulp van een app. Dit betekent dat je bijvoorbeeld de lichten in huis kunt aan- of uitzetten voordat je thuis bent. Dit geeft niet alleen extra gemak maar draagt ook nog eens bij aan energiebesparing.

Veiligheid

In een huis met kinderen kun je je zorgen maken over de veiligheid van stopcontacten. Kinderen hebben de neiging dingen in stopcontacten te steken en kinderen en elektriciteit zijn geen goede combinatie. Inbouw stopcontacten zijn veiliger omdat ze zowel een beschermingslaag tegen elektriciteit als een montage-afdekking hebben. Hierdoor zijn ze minder toegankelijk voor kleine handen. Het is nog steeds belangrijk om kinderen te leren hoe ze stopcontacten moeten gebruiken, maar de extra veiligheidsmaatregelen zorgen voor extra gemoedsrust.

Samenvatting 

Inbouw stopcontacten zijn een goede keuze als je een smaakvolle afwerking zoekt voor je muur stopcontacten. Ze zien er niet alleen beter uit dan opbouw stopcontacten, maar ze zijn ook veiliger, handiger en soms slimmer te bedienen. Hoewel het installeren van inbouw stopcontacten iets duurder is dan het installeren van opbouw stopcontacten, is het het extra geld zeker waard. Dit is vooral het geval als je kijkt naar de esthetische en veiligheids voordelen van deze stopcontacten. Een gespecialiseerde partij zoals Schneider Electric kan dit goed voor u doen. 

Tags

Share this post:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.