Je Ex Terugwinnen Verstandig Of Niet? 10 Vragen Die Je Jezelf Moet Stellen

Dus jij denkt dat je je ex terug wilt? Het spreekt voor zich dat de relatie opnieuw zal mislopen als de dingen blijven zoals ze waren voor de relatiebreuk. In ieder geval moet je jezelf genoeg tijd gunnen om te herstellen en om opnieuw tot jezelf te komen voordat je jouw ex probeert terug te winnen.

Nadat je herstelperiode voorbij is, en als je je ex nog steeds terug wil, is het tijd om jezelf af te vragen waarom. De meeste mensen willen hun ex terug voor andere redenen dan ware liefde. In deze gevallen is hun ego gewoonlijk de drijfveer. Het is iets wat we allemaal ooit eens gedaan hebben, dus begrijp dat deze emoties natuurlijk zijn (hoewel ze niet gezond zijn).

Wanneer iemand z’n ex terug wil winnen om egoïstische redenen is de kans op slagen of op het behouden van een gezonde relatie heel klein tot niet bestaande. Als je intenties niet puur en oprecht zijn zal je niet krijgen wat je wilt.

Stel jezelf de vraag of je de relatie nieuw leven wilt inblazen omwille van de volgende redenen:

  • Je ex heeft een nieuwe partner gevonden en je ego is gekwetst. Je kan het feit dat je ex zo snel iemand anders gevonden heeft niet accepteren.
  • Je geeft jezelf de schuld van de breuk, je vertelt jezelf dat jij gefaald hebt. Je wilt je ex terug zodat jij je terug goed kunt voelen over jezelf.
  • Je werd gedumpt, en ook nu is je ego gekwetst. Je wilt je ex alleen maar terug om je ego gerust te stellen. Je bent niet meer verliefd op je ex partner, maar je wilt weten of je hen opnieuw kan verleiden.
  • Je hebt de problemen die tot het einde van de relatie geleid hebben nooit helemaal losgelaten of het einde nooit positief bekeken. Omdat je je nooit verzoend hebt heb je ook jouw vertrouwen in andere potentiële partners niet hersteld en nu denk je dat jouw ex de enige persoon is die jou gelukkig kan maken.
  • Je wilt je ex de pijn doen voelen die jij ook gevoeld hebt. De enige reden dat je je ex terug wilt is zodat je deze persoon kan afwijzen.

Al deze redenen worden geleid door het ego. Ik weet het, je bent gekwetst geweest. Ieder van ons heeft dit al eens meegemaakt, en wees eerlijk, jij bent ook al eens degene geweest die de relatie verbroken heeft. Zo gaat het nu eenmaal. Neem een relatiebreuk niet persoonlijk op. Er is altijd een reden waarom een relatie niet werkt voor één of beide partijen.

Als je denkt dat je je ex terug wilt zijn hier 12 vragen die je jezelf moet stellen voordat je jouw ex gaat terugwinnen:

 

1. Wil ik dat mijn ex gelukkig is, met of zonder mij?

Als je denkt dat je ex enkel gelukkig kan zijn als jij bij hen bent zit je goed fout. Als je niet wilt dat deze persoon gelukkig is zonder jou is het geen échte liefde.

 

2. Is deze persoon emotioneel en fysiek beschikbaar?

Als je ex niet klaar is voor een vaste en stabiele relatie bespaar je jezelf best de moeite. Anderzijds, wanneer deze persoon een relatie met iemand anders heeft zal je dit moeten accepteren en verdergaan.

 

3. Heeft mijn ex uit zichzelf de belangrijke en nodige veranderingen gemaakt om onze relatie gelukkig en stabiel te houden?

Als je ex zich nog altijd hetzelfde gedraagt als voor de breuk zal je niet gelukkig zijn en zal de relatie opnieuw falen.

 

4. Heb ik veranderingen gemaakt, uit deze ervaring geleerd en ben ik op spiritueel en emotioneel vlak gegroeid?

Als jij dezelfde bent gebleven zoals voorheen is de kans groot dat je ex je niet terug wilt.

 

5. Heb ik deze persoon nodig om gelukkig te zijn?

Wanneer je op jezelf niet gelukkig kan zijn of geen validatie kunt vinden is de kans groot dat niemand, zelfs niet je ex, ooit aan deze verwachtingen kan voldoen.

 

6. Heb ik mezelf genoeg tijd gegeven om mijn persoonlijke kracht terug te vinden?

Als je je nog steeds kwaad, gekwetst, verraden, eenzaam, achtergelaten, verloren, verward of iets dergelijks voelt is het geen goede moment om de romantiek opnieuw aan te wakkeren. Je moet de breuk volledig verwerken en terug de zelfzekere en gelukkige jij worden voordat je een relatie met iemand kan beginnen, laat staan met je ex.

 

7. Probeer ik terug in het leven van m’n ex te geraken zodat ik wraak kan nemen of zodat ik deze persoon de pijn kan doen voelen die ik destijds gevoeld heb?

Je moet eerlijk zijn tegenover jezelf wanneer je deze vraag stelt. De beste manier om te weten te komen of je dit doet voor de foute redenen is door je eigen emoties te analyseren.

 

8. Ben ik gestopt mijn ex de schuld te geven voor mijn pijn en stel ik mezelf verantwoordelijk voor mijn acties of nalatigheden?

Als je geen verantwoordelijkheid neemt voor je acties in bepaalde situaties ben je in serieuze ontkenning. Als je je ex niet vergeven hebt en hem nog steeds de schuld geeft voor de pijn die je momenteel voelt, dan is je relatie gedoemd te mislukken.

 

9. Heb ik het verleden helemaal losgelaten en kan ik deze persoon vertrouwen?

Als je verscheidene problemen vanuit de oude relatie nog steeds vasthoudt, zal je deze meenemen naar de volgende. Als je je ex partner nu niet vertrouwt zal je dit nooit doen. Zelfs als je ex bewezen heeft dat hij/zij veranderd is, en jij nog kwaad bent om dingen uit het verleden, zal niets wat deze persoon ook doet jou tevreden stellen.

 

10. Ben ik bereid om het rustig aan te doen?

Wanneer je je snel terug in een relatie wilt storten is de kans groot dat je niets nieuws geleerd hebt en je dus ook niets nieuws in de relatie zal ervaren. Als jij je ex pijn gedaan hebt zal hij/zij tijd nodig hebben om het vertrouwen opnieuw op te bouwen. Doe het rustig aan en forceer de situatie niet.

Je ex terugwinnen kan goed uitdraaien, maar eerst hebben beide personen tijd en ruimte nodig om zichzelf opnieuw te vinden. Vaker dan niet gaan mensen terug naar hun verleden omdat ze bang zijn van de toekomst en de verandering die deze met zich meebrengt. Wees dus eerlijk tegenover jezelf en denk goed na over je beslissing.

Denk eraan, je mag niet in het verleden leven of hopen op wat de toekomst zou kunnen brengen. Je moet leren uit het verleden, en in het nu leven.

Ben je na het beantwoorden van deze vragen nog steeds zeker dat je je ex terug wilt? Volg dan dit 5 stappenplan waarmee ik al honderden mensen geholpen heb hun ex terug te winnen. Veel succes!

 

https://ladykiller.nl/ex-terug/

Share this post:

Related Posts
Category

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.