Steeds vaker een zit sta bureau

Ergonomie speelt een steeds belangrijkere rol in als het gaat om kantoormeubilair. Logisch, want alleen al door een verkeerde zithouding zitten ongelooflijk veel mensen thuis met soms ernstige klachten aan de rug, nek en armen. Vergeet niet dat mensen met zittend beroep zomaar acht, negen uur achtereen kunnen zitten. Gelukkig is daar een oplossing voor met een zit sta bureau.

Onderbreek de statische houding met behulp van een zit sta bureau

De klachten die bij een statische houding kunnen ontstaan, vormen belasting voor het lichaam. Juist deze belasting zorgt voor de klachten aan verscheidene gewrichten. De kans op overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk stijgen ook aanzienlijk als je urenlang achtereen in dezelfde houding zit. Dat langdurig zitten risicovol is voor je gezondheid is een conclusie die je hieruit kan halen. Door te kiezen voor een zit sta bureau kun je wat aan dit probleem doen. Door gebruik te maken van een zit sta bureau, onderbreek je de statische houding. Zoals de naam al doet vermoeden voer jij je werk gewoon afwisselend staand en zittend uit namelijk. De doorbloeding wordt op deze manier gestimuleerd. In zijn algemeenheid kan gesteld worden dat je de kans op klachten aanzienlijk vermindert als je kiest voor een zit sta bureau. 

Wisselwerken doe je op deze manier

Een zit sta bureau betekent een gevarieerde werkhouding. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat een zit sta bureau simpelweg leidt tot minder klachten in de rug, nek en ook de schouders. Met het bureau doe je aan wisselwerken. Belangrijk, want behalve dat wanneer je langdurig zit kun je ook als je langdurig staand je werk doet met klachten te maken krijgen. In het algemeen geldt dat je het beste niet langer dan een uur achtereen zittend je werk doet en niet langer dan vier uur per werkdag staand je werk te doen.

Keuze voor een in hoogte verstelbare uitvoering

Een zit sta bureau kun je gemakkelijk verstellen en eventueel uitbreiden. Belangrijk, want als ergonomie je echt wat waard is, dan moet je zelf de hoogte van het bureau aan kunnen passen Vanwege de vaak gemakkelijke bediening kun je het zit sta bureau zowel op vaste plekken als op flexwerkplekken gebruiken. Kies dus altijd een bureau dat in hoogte verstelbaar is. 

Hogere productiviteit en minder ziekteverzuim

De productiviteit komt hoger te liggen, er is sprake van een betere doorbloeding en zo wordt de kans op rug, schouders en nek sterk gereduceerd. Bijkomend voordeel is dat je door afwisselend te werken er meer calorieën worden verbrandt. Een verder voordeel is dat het ziekteverzuim danig terug kan lopen wanneer gebruik gemaakt wordt van dit speciale bureau. 

Mensen kunnen lang uit de roulatie zijn

Zeker nu meer mensen thuis gaan werken is het ook voor de werkgevers zaak een stevige vinger aan de pols te houden. Zorg dat de werknemers ook thuis de beschikking hebben over een ergonomische werkplek. Doe je dat niet namelijk, dan zul je als ondernemer al snel merken dat het ziekteverzuim oploopt. En onderschat niet dat mensen met klachten aan de rug, schouders en armen lang uit de roulatie kunnen zijn. Alleen om die reden is het voor werkgevers voordeliger te investeren in een dergelijk bureau van Officemania.nl. Het is namelijk veel duurder als je steeds en langdurig personeel niet in kunt zetten.

Tags

Share this post:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.