Tip: een Chesterfield bank kopen

Laat mensen een foto zien en iedereen zal de Chesterfield bank herkennen. Gek eigenlijk, want in tegenstelling tot wat veel mensen denken is Chesterfield geen merk, maar een meubelstijl. Die stijl is Engels en de eerste Chesterfield banken doken al in de negentiende eeuw op. Hoe goed destijds over de bank is nagedacht en hoe goed het ontwerp gelukt is, blijkt wel uit het feit dat de banken nog steeds een plek krijgen en dat zelfs in de moderne inrichting.

Omdat iedereen een Chesterfield bank mag maken, moet je een bank altijd eerst zelf zien en voelen

Omdat Chesterfield dus geen merk is, kan iedereen bij wijze van spreken een eigen Chesterfield bank maken. En dat gebeurt dan ook. Daarom is het goed heel kritisch te kijken naar wat je aan banken aangeboden wordt. Er is veel in omloop dat weliswaar enige gelijkenissen vertoont met de originele bank, maar waarvan de kwaliteit heel erg matig is. Kies altijd voor kwaliteit en zorg dat je de bank die je koopt altijd eerst echt gezien en gevoeld hebt.

De banken hebben een uitgesproken eigen karakter

Chesterfield banken hebben een uitgesproken eigen karakter. Het gaat dan ook om kwaliteit banken. De techniek die gebruikt is bij het produceren is bijzonder, net zoals alleen gebruik gemaakt is van de beste materialen. Om die reden houdt een dergelijke bank ook altijd zijn waarde. De originele Chesterfield bank is bruin en krijgt karakter door knopen aan de voorkant. Tegenwoordig echter, heb ze ze in multicolor en zelfs in meer felle kleuren. De zitkussens kunnen iets groter zijn tegenwoordig en in plaats van knopen kan gebruikt gemaakt zijn van banen.

Traditioneel is de Chesterfield bank uitgevoerd in leer

Spreek je over Chesterfield, dan heb je het altijd over zitmeubelen. De leningen zijn uniek, net als de zitting van deze banken, vaak dus uitgevoerd in een genagelde uitvoering aan de voorkant. Traditioneel is een dergelijke bank van leer. Er zijn tegenwoordig ook banken van zijde en stof. Een Chesterfield bank is iconisch in Engeland en de rest van de wereld. Aanvankelijk werden de banken alleen in de betere meubelateliers gemaakt. Vanwege de grote vraag werden er later fabrieken opgericht en anno 2021 worden de banken zelfs wereldwijd geproduceerd. 

Iconisch en een geweldig zitcomfort

Een echte Chesterfield bank herken je uit duizenden, bijvoorbeeld aan de rondere vormen van de bank. Ook de arm- en rugleuningen buigen steeds iets naar buiten af. In alles is het echter een zeer veelzijdige bank. De ontwerpers zetten in de negentiende eeuw iets neer dat nu nog steeds een plek krijgt, hoe modern een interieur ook is. Dat zegt genoeg over hoe iconisch de bank is. En bovendien, de bank zit echt fantastisch.

Je koopt pas een bank als je er zelf op gezeten hebt

Er zijn dus voldoende ijkpunten om te beoordelen of je nou met een echte Chesterfield bank te maken hebt. Belangrijk, want er worden heel veel nepproducten aangeboden. Ze lijken wel op de iconische bank, maar zijn vaak slecht afgewerkt en hebben bepaald niet het zitcomfort dat een echte Chesterfield je wel kan bieden. Daarom koop je nooit een dergelijke bank voor je er eerst zelf op gezeten hebt. Neem daarom een kijkje bij Jan Frantzen en laat je verrassen door een heerlijk zitcomfort.

Tags

Share this post:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.