Veranderen van werk op latere leeftijd: is dat een slim idee?

Het veranderen van werk op een latere leeftijd is iets wat iedereen onderneemt. Veel mensen hebben dan namelijk een comfortabel punt in hun carrière bereikt. Je hebt dan in de regel een huis, familie en stabiel inkomen. Je denkt misschien dat het niet slim is om dit op het spel te zetten door te veranderen van werk op latere leeftijd. Toch is dit goed mogelijk, vooral wanneer je niet meer gelukkig bent met je huidige werk. 

Wat zijn de voordelen van veranderen van werk op latere leeftijd?

Wanneer je niet blij of voldaan meer bent met je baan ga je ook logischerwijs niet meer met plezier naar je werk. Dit kan een grote invloed hebben op jouw eigen geluk omdat het werk een groot onderdeel is van het leven. Dit zijn de voordelen van een nieuwe baan zoeken op latere leeftijd

Nieuwe passie

Bij een nieuwe baan komt vaak ook nieuwe passie. Bij een nieuwe carrière leer je weer nieuwe dingen en leer je andere mensen kennen. Dit kan ervoor zorgen dat je weer plezier krijgt in je werk en een nieuwe passie vindt. Wanneer je weer passie hebt voor je werk, zal het ook minder tijd en energie kosten.

Beter in je vel zitten

Werk is een groot onderdeel van je leven. Wanneer je dus niet gelukkig bent op het werk, zal dit invloed hebben op de rest van je dag. Het stress van je baan kan dan in andere delen van je leven terugkomen. Veranderen van werk op latere leeftijd kan er dus voor zorgen dat je weer beter in je vel zit.

Nieuwe kansen

Veranderen van werk op latere leeftijd brengt veel nieuwe kansen met zich mee. Wanneer je bij dezelfde baan blijft, weet je nooit wat er nog allemaal op jouw pad zou kunnen komen. Het is een risico om een nieuwe carrière te beginnen, maar het brengt vaak heel veel nieuwe dingen met zich mee.

Wat zijn de risico’s?

Veranderen van werk op latere leeftijd brengt ook risico’s met zich mee. Dit zijn vaak redenen waarom mensen hier toch niet voor kiezen. Je kunt bijvoorbeeld bang zijn dat je onvoldoende inkomen hebt wanneer jij je baan opzegt. Vooral bij het beginnen van een eigen bedrijf is dit een zorg. Er zijn echter veel maatregelen die je kunt nemen om dit te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld een klein bedrijf naast je baan opstarten en hier pas fulltime mee doorgaan wanneer het stabiel een stabiel inkomen genereert. 

Bij het veranderen van werk op latere leeftijd is er ook de zorg dat bedrijven je minder snel aannemen als je niet gekwalificeerd bent. Bedrijven zijn namelijk vaak op zoek naar jonge mensen die een lange carrière bij het bedrijf willen. Wanneer je echter veel kennis, ervaring en motivatie hebt, hoef jij je hier eigenlijk geen zorgen over te maken. Wisselen van baan is altijd een risico, maar met genoeg motivatie vind je altijd iets wat bij jouw past. Wanneer je hulp zoekt bij het veranderen van werk op latere leeftijd, werk samen met een coach van Maak Jouw Impact!

Tags

Share this post:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.