Waarom laat bijna iedereen een bouwkundige keuring uitvoeren?

Het spreekt voor zich dat er een behoorlijke hoeveelheid aan kosten komen kijken bij de aankoop van vastgoed. Daar komt bij dat het merendeel van de mensen er tegenwoordig ook nog eens voor kiezen om een zogenaamde bouwkundige keuring uit te laten voeren. Waarom zou je er nu bereidwillig voor kiezen om nog eens extra kosten te maken op de aankoop van je nieuwe vastgoed? Zeer eenvoudig. Het laten uitvoeren van een dergelijke keuring mag dan inderdaad wel een beetje geld kosten, je kan er ook behoorlijk wat mee besparen. Hoe dan? Dat laten we je graag ontdekken door middel van de informatie die je hieronder op deze pagina aantreft.

Wat is een bouwkundige keuring precies?

Een bouwkundige keuring is een controle die wordt uitgevoerd voor wat de bouwkundige staat van het pand betreft dat je wenst te kopen. Met andere woorden, tijdens de controle wordt er bekeken of er sprake is van bepaalde schade of niet. Belangrijk om daarbij rekening mee te houden is dat er sprake is van een louter en alleen visuele controle. Veel mensen zijn bang dat er tijdens het uitvoeren van zo’n keuring extra kosten gemaakt zullen worden omdat er schade ontstaat, maar dat is dus helemaal niet juist, in tegendeel. Omdat het louter en alleen gaat om een visuele keuring kunnen de kosten van de controle worden ingeperkt, maar daar staat jammer genoeg wel tegenover dat bepaalde schadegevallen aan het zicht onttrokken kunnen blijven. 

Wat maakt een bouwkundige keuring zo belangrijk?

Er kan inderdaad worden vastgesteld dat veel meer mensen er tegenwoordig in vergelijking met vroeger voor kiezen om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. De reden daarvoor hoeft helemaal niet ver te worden gezocht. Voor het merendeel van de mensen die zo’n keuring niet laten uitvoeren geldt namelijk dat ze uiteindelijk veel te veel gaan betalen voor hun vastgoed. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Door het laten uitvoeren van een dergelijke keuring verschaf je jezelf een aanzienlijk beter zicht op de staat van het pand terwijl je bovendien ook nog eens een behoorlijk bedrag kan besparen op de aankoopprijs. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Homekeur – Uw Bouwkundig Specialist!

Met welke kosten moet je rekening houden? 

De kosten die je moet betalen voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring worden vooral bepaald door de oppervlakte waar het vastgoed over beschikt. Dit betekent concreet dat je voor een klein appartement van bijvoorbeeld 50 vierkante meter slechts rekening dient te houden met een prijskaartje dat is gelegen ergens tussen de 300 en 400 euro. Ben je van plan om een grote, vrijstaande woning te kopen? Dan spreekt het voor zich dat de kosten voor je keuring wel wat hoger kunnen uitvallen. In dat geval kan je dan ook al snel denken in de richting van een kostprijs gelegen tussen de 450 en 500 euro of meer. Hou er rekening mee dat er mogelijks door de controleur ook een zogenaamde kilometervergoeding kan worden aangerekend wanneer hij een degelijke afstand moet overbruggen voordat hij bij het pand aankomt.

Tags

Share this post:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.