Wat is een grinder?

Voor het grinden of vermalen van wiet wordt er in de praktijk veelal gebruik gemaakt van een zogenaamde grinder. Het betreft hier een handig apparaatje dat het mogelijk maakt om de marihuana toppen in niet alleen fijne, maar bovendien ook gelijkmatige stukjes te breken. Dit is in de praktijk zeker geen overbodige luxe. Van cannabiskoppen is namelijk bekend dat ze standaard niet alleen groot, maar ook erg plakkerig zijn. Dit betekent dat ze grondig moeten worden voorbereid voordat je het kunt gebruiken in bijvoorbeeld een joint of een bong. Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om de knop gewoon te breken met je handen, maar daar gaat de voorkeur van de meeste mensen toch helemaal niet naar uit. Zou jij graag meer willen ontdekken over de grinder en waarom ze ook voor jou enkele voordelen met zich mee kan brengen? Lees dan snel verder!

Waarom is het gebruik van een grinder belangrijk? 

Eigenlijk zijn er twee concrete redenen waarom je ervoor zou willen kiezen om je wiet te vermalen. In eerste instantie is het zo dat je alleen op deze manier een gelijkmatige en vaste verbranding zal verkrijgen in een joint of een waterpijp. Dit is op zich reeds een belangrijke reden, maar er is meer. De tweede reden om een grinder te gaan gebruiken heeft dan ook te maken met het feit dat je zoveel mogelijk van de aanwezige trichomen op een gelijkmatige manier zal willen verwarmen. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om het optimale effect uit de planten toppen te kunnen halen. 

De manier waarop je de grinder gaat gebruiken is onderhevig aan je persoonlijke voorkeuren. Dit geldt niet in het minst voor hoe fijn je de toppen gaat vermalen. Personen die er bijvoorbeeld de voorkeur aan geven om hun wiet te roken in een bong hebben er alle baat bij om de toppen niet al te fijn te vermalen. Doe je dat wel? Dan loop je het risico dat de cannabis in de pijp terecht zal komen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Heel wat gebruikers hebben door de jaren heen bovendien ook gesteld dat fijn gemalen cannabis aanzienlijk sterkere hits produceert in vergelijking met grove stukken. Ook hier zal je mogelijks dus wel rekening mee willen houden.

Welk soort grinder moet je bestellen?

Wellicht heeft de bovenstaande informatie jou ook wel overtuigt van het feit dat grinders gebruiken voor het vermalen van je wiet interessant kan zijn. Nu rest nog het daadwerkelijk kopen van dit handige apparaatje. Op dit vlak zijn er verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. De ene grinder is namelijk zeker en vast de andere niet. Wanneer je het aanbod met grinders op de markt gaat bestuderen zal je dan ook onder meer de volgende opties tegenkomen:

  1. Een tweedelige; 
  2. Een driedelige; 
  3. Een vierdelige grinder.

Heel wat beginners kiezen ervoor om gebruik te maken van tweedelige grinders omdat deze het eenvoudigst is. Het betreft hier dan ook een vermaler die bestaat uit twee onderdelen die samen één apparaat vormen. Voor de binnenkant van elk stuk geldt dat ze is uitgerust met verschillende uitstulpingen of tanden. Deze hebben uiteraard als functie om de toppen te verscheuren. Let op, voor grinders geldt dat ze ook gemaakt kan zijn van verschillende materialen. Zo bestaan er zowel houten, plastic als metalen exemplaren. Wil je graag langdurig gebruik kunnen blijven maken van jouw nieuwe grinder? Kies dan bij voorkeur altijd voor een exemplaar welke is gemaakt van metaal. Bestel ze nu snel via www.apollyon.nl

Tags

Share this post:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Category

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.